(VOLGEBOEKT) XL les Yin Yang Vibes 29 september, 09:30 – 11:30 uur

Direct aanmelden

 

Heb jij dat weleens? Het gevoel even geen grip te hebben op jezelf, je leven? Zit je niet lekker in je vel? Ben je moe, uitgeblust? Lichamelijke of mentale klachten? Of kom je gewoon niet aan jezelf toe? Vliegt de tijd aan je voorbij? Grote kans dat je ‘de balans even kwijt bent’. 

Wat is dat eigenlijk, balans?

Vaak denken we dat dat een stilstaand iets is, een status waarin je happy bent. Waarin alles chill en onder controle is.

Maar is dat wel zo?

Zou het kunnen dat balans juist beweging is? En dat wat wij ‘balans’ noemen een gelijk verdeelde beweging is? Evenveel in, als uit. Zoals je adem. Evenveel naar rechts, als naar links. Zoals een pendel.

Als er geen sprake is van evenveel, dan ontstaat er een disbalans.

In het leven van de meeste mensen in de huidige maatschappij voert Yang-energie de boventoon. Yin komt vaak te weinig aan bod. Als dat eventjes of af en toe gebeurt is dat geen probleem. Maar als er voor langere tijd een ongelijke verdeling is… je snapt het al, dan ontstaat er een disbalans. 

Yin is zacht, vrouwelijk en gaat over overgave. Werkt verstillend en helend. Yang is actief, mannelijk en doelgericht. Gaat over flexibiliteit en vitaliteit. Beide hebben we even hard nodig. Yin kan niet zonder Yang, en andersom. Maar omdat de huidige maatschappij veel Yang van ons vraagt en onze eigen overtuigingen dat vaak versterken verliezen we regelmatig even (of langer) de balans.

Waardoor we moe worden, ons niet ‘happy’ voelen, lichamelijke en/of fysieke klachten ontwikkelen, de dingen niet gaan zoals we zouden willen.

Als jij je hierin herkent dan is deze heerlijke, extra lange les waarin zowel yin als yang aan bod, heel fijn. Voor jou. Een cadeautje voor jezelf.

We beginnen met een heel toegankelijke, zacht verwarmende, yang flow. Connecten met jouw adem, je lijf en je spieren. Om daarna heerlijk te verstillen in zittende en liggende yin houdingen, die werken op jouw energiebanen en het dieperliggende bindweefsel. Even uitgebreid de tijd en ruimte om naar binnen te gaan, naar je kern, jouw basis. Je hoofd even stil. Je levensenergie (je Chi) stroomt weer lekker door jouw lijf. Jouw zelfherstellend vermogen wordt wakker. Zo breng je jouw eigen systeem weer zoveel mogelijk terug in z’n natuurlijke balans. De les wordt afgesloten met een heerlijk uitgebreide geleide eindontspanning. 

Deze les is voor iedereen, lid of geen lid. Ervaring met yoga is niet nodig.

Klik om je aan te melden op de button hieronder.

 

Direct aanmelden

 

Liefs,

Margje.